- Grill ranca -
LENT - MERKATOR

Si želite popolne pojedine z žara ?

S Svežimi in skrbno izbranimi sestavinami ter tradicionalno pripravo že vrsto let skrbimo, da smo v Mariboru vaša prva žar izbira.

Družinsko vodena gostilna

Že tradicionalno z vami na Lentu in pri Mercator Centru Maribor.

Radi se boste vračali...

Prijetna terasa, na odlični lokaciji na Lentu.

Naš uspeh ste zadovoljni gostje

Gostilnico smo odprli z namenom da vas razvajamo.


Naša zgodba ...

Mir na vodi in bujno zelenje ob reki Dravi ter postanek v obljudenem zalivu sta vzbujala duha in telo že v "flosarskih" časih. Z nastankom rancarskega čolna, ki je predstavljal za splavarje rešilni čoln splava, so postali vodoplovci še bolj mobilni. V lesenem splavarskem člnu, ki so ga stesali iz najkakovostnejšega smrekovega lesa, v dolžini 6 do 8 metrov, so splavarji prevažali od sedem do deset "flosarjev", ki so po razburljivi vožnji na zvezanih hlodih po deroči in nevarni Dravi pripluli v varen pristan. Tam so si ob rečnih galebih in racah privezali dušo in nahranili telo. Če bi pluli še danes bi zagotovo priveslali do "Grila Rance". Nasitili bi se ob okusni zmesi iz kakovostnega in neoporečnega mesa, ki je z "lepinjo" ponos novodobne Rance.

Izumili nismo ničesar novega. Podobne jedi so tradicionalne na jedilnikih mnogih narodov sveta. K že uveljavljenim jedem smo dodali ščepec naše domišljije. Dodali smo jim NAŠ OKUS! OKUS, zaradi katerega bi se znova vrnili v naš pristan tuvi vrli rancarji in upamo, da tudi Vi, ki ste danes naši gostje!


KOŠAKI d.d. Maribor

Dobre lepinje ni brez dobrega in kvalitetnega mesa. Naš edini dobavitelj mesa je KOŠAKI tovarna mesnih izdelkov d.d. Maribor.

Meso slovenskega porekla proizvajajo v najsodobnejši klavnici z izvoznim statusom za države evropske unije.