Naša zgodba ...

Mir na vodi in bujno zelenje ob reki Dravi ter postanek v obljudenem zalivu sta vzbujala duha in telo že v "flosarskih" časih. Z nastankom rancarskega čolna, ki je predstavljal za splavarje rešilni čoln splava, so postali vodoplovci še bolj mobilni. V lesenem splavarskem člnu, ki so ga stesali iz najkakovostnejšega smrekovega lesa, v dolžini 6 do 8 metrov, so splavarji prevažali od sedem do deset "flosarjev", ki so po razburljivi vožnji na zvezanih hlodih po deroči in nevarni Dravi pripluli v varen pristan. Tam so si ob rečnih galebih in racah privezali dušo in nahranili telo. Če bi pluli še danes bi zagotovo priveslali do "Grila Rance". Nasitili bi se ob okusni zmesi iz kakovostnega in neoporečnega mesa, ki je z "lepinjo" ponos novodobne Rance.

Izumili nismo ničesar novega. Podobne jedi so tradicionalne na jedilnikih mnogih narodov sveta. K že uveljavljenim jedem smo dodali ščepec naše domišljije.

Dodali smo jim NAŠ OKUS! OKUS, zaradi katerega bi se znova vrnili v naš pristan tuvi vrli rancarji in upamo, da tudi Vi, ki ste danes naši gostje!

KOŠAKI d.d. Maribor

Dobre lepinje ni brez dobrega in kvalitetnega mesa. Naš edini dobavitelj mesa je KOŠAKI tovarna mesnih izdelkov d.d. Maribor.

Meso slovenskega porekla proizvajajo v najsodobnejši klavnici z izvoznim statusom za države evropske unije.

Kuhinja Ranca vas vabi ...Pleskavica Ranca
Slastna in hitro pripravljena pleskavica, iz najkvalitetnejsega neoporecnega mesa.
Piscancje stegno na zaru s sirom
Slastni kosi mesa, oblozeni s kvalitetnim sirom vas bodo nasitili in hkrati zadovoljili vase brboncice.
Plosca za dve osebi
V dvoje je lepse. Privoscite si slasten kroznik sestavljen iz nase pleskavice, puranjega zrezka, prsuta in sira. Ob jedi pa si privoscite kozarec slovenskega piva.
Vedno sveze
Od nasega lastnega kruha do zelenjave, meso vedno pospremimo s kvalitetnimi in svezimi prilogami.